За бърза поръчка или безплатно измерване за обл.Варна:

0883 597 057 | 10:00 - 18:00

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН shtori-online.com

Условия за доставка на стоки

Доставката на стоките от Електронният магазин се извършва до адрес на територията на Република България, посредством фирма за бързи куриерски услуги Еконт Експрес.
Доставка се извършва само на успешно приети поръчки. Стоката се предава на куриера за транспортиране до съответния адрес, а попълнената куриерска товарителница е доказателство за предаване на стоката.

Преди изпращане на поръчаната стока, Търговецът има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.
Срокът за доставка на поръчката за територията на Република България е от 3 до 5 работни дни, считано от датата на потвърждаването й, като към този срок се добавя и периодът на изработка (7-10 работни дни).

Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя или на трето лице – представител на Потребителя, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката, Потребителят или третото лице – представител на Потребителя, подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката.

Потребителят има право да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета БЕЗ ВЪЗРАЖЕНИЯ.

Разходите за доставка се покриват от Търговеца в случаите, в които стоката се изпраща до офис на куриера. В случай на доставка до личен адрес доставката се поема от получателя. В случай на връщане или замяна, доставката обратно към Търговеца се поема от Потребителя.
Търговецът не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Пратки, които не могат да бъдат доставени поради това, че:

– не са потърсени в срок от 7 работни дни;
– получателите отказват да ги получат или да заплатят сумата на наложения платеж;
– заминали са на неизвестен адрес;
– непознати са на посочения адрес или са починали;
– посоченият адрес е недостатъчен или не съществува,

се връщат на Подателя, като стойността на всички незаплатени услуги по съответните пратки са за сметка Търговеца. Ако той откаже да ги получи, невзетите пратки, до 7 работни дни от уведомяването му, пратките стават собственост на Еконт Експрес. Еконт Експрес има правото, в качеството си на собственик, да ги продаде или унищожи.

Ако Потребителят, не се свърже с куриера в посочения по-горе срок и по този начин се стигне до невъзможност за връчване на пратката, договорът за онлайн продажба се прекратява автоматично и стоката се връща на Търговеца.

В случай, че Потребителят желае пренасочване на пратката на друг адрес, различен от адреса, посочен вече в поръчката, която е потвърдена от Търговеца, това се счита за допълнителна услуга и Потребителят/получателят на стоката следва да заплати стойността на доставката, съгласно тарифата на Еконт Експрес.

При пренасочване на пратката към друг адрес, различен от адреса, посочен вече в поръчката, която е потвърдена от Търговеца, поради предоставен от Потребителя грешен или непълен адрес, това отново се счита за допълнителна услуга и Потребителят/получателят на стоката, следва да заплати стойността на доставката, съгласно тарифата на Еконт Експрес.

 

Цени на доставка

Цената на доставка се определя от това дали желаете да получите пратката/стоката до личен адрес или до офис на Еконт Експрес В случай на доставка до офис на Еконт Експрес, доставката е безплатна. При доставка до личен адрес, доставката се поема от Потребителя.